Tipy na vyhlídkové lety vrtulníkem

Chystáte se do jižních Čech, na jižní Moravu a nebo snad do Sředočeského kraje? Inspirujte se našimi tipy na místa, která stojí za to vidět nejen z ptačí perspektivy. Nasedněte do vrtulníku, vychutnejte si šampaňské s jahodami a nepřekonatelné výhledy. Zaujalo vás místo natolik, že ho chcete vidět zblízka? Zrealizujeme pro vás přistání a poskytneme vám dostatek času na objevování okolí.

Kam vyrazit

JIŽNÍ ČECHY

zámek Hluboká

Zámek Hluboká je nejvyýznamnější novogotickou stavbou v České republice. Rozprostírá se na půdorysu nepravidelného pětiúhelníku, kterému dominuje zubatě zakončená věž. Prohlédněte si působivé gotické detaily jako arkýře, ochozy, chrliče a rozsáhlý anglický park náležící k zámku. Proleťtě se také nad nedalekým rybníkem Bezdrev, který je druhý největší na našem území a pyšní se prvenstvím v produkci ryb. Chcete svůj výhled o něco rozšířít? Spojte své zážitky s cestou do malebného Českého Krumlova.

hrad a zámek Český Krumlov

Druhým největším hradním a zámeckým komplexem v České republice je hrad a zámek Český Krumlov tyčící se nad meandry řeky Vltavy. V komplexu staveb můžete spatřit například gotický chrám sv. Víta, letohrádek Bellarie nebo zámeckou zahradu. 

zámek Červená Lhota

Pohleďte na pohádkový renesační zámek Červená Lhota obklopený rybníkem, zámecký park a přilehlé hospodářské budovy. Užijte si romantický výhled a připadejte si jako v pohádce. 

zámek Orlík

Zámek Orlík historicky připomínající skutečné orlí hnízdo se tyčí na výběžku řeky Vltavy. Nedaleko zámku se rozléhá anglický park se Schwarzenberskou hrobkou. Obdivujte krásy novogotického stylu architektury a překrásné přírodní scenérie.

JIŽNÍ MORAVA

hrad Pernštejn

Tento středověký hrad byl v historii několikrát přestavěn a je výjimečným úkazem přemeny středověké pevnosti v goticko-renesanční sídlo.

zámek Lednice

Romantický zámek Lednice s rozlehlým parkem patří mezi nejkrásnější komplexy v České republice. Zadívejte se na rozsáhlý zámecký rybník, poutavé ornamenty zámecké zahrady nebo třeba na maurský Minaret.

zámek Mikulov

Barokní zámek Mikulov stojí na skalnatém kopci zvaném Zámecký vrch a tvoří jednu z hlavních dominant vinařského města. Obdivujte krásy celého historického centra a spatřete například Dietrichsteinskou hrobku, obrannou věž Kozí hrádek, městské náměstí nebo proslulý Svatý kopeček. 

STŘEDOČESKÝ KRAJ

zámek Karlštejn

 Původně středověký královský hrad byl postaven jako pevnost, ale také císařské sídlo s cílem uchovat korunovační klenoty. Prohlédněte si impozantní stupňovité uspořádání celé stavby, nejníže poleženou Studniční věž a významnou opevněnou Velkou věž. Dávate přednost přírodě? Proleťte se nad nedalekým vápencovým lomem Velká Amerika, který je známý pod názvem český Grand Canyon. 

zámek Konopiště

Obdivujte romantickou architekturu unikátní stavby, která v sobě nese pozůstatky středkověké pevnosti, jejíž výskyt byl na českém území ojedinělý. Nezapomeňte také na Konopišťský rybník v těsné blízkosti zámku.

vyhlídka Máj

Jeden z nejkrásnějších pohledů na protékající řeku Vltavu lze spatřit z vyhlídky Máj. Dejte svému zážitku jinou perspektivu a užijte si ještě více oslňující výhledy z paluby vrtulníku. 

hrad Český Šternberk

 Tento gotický hrad se tyčí na skalnatém hřebenu v blízkosti řeky Sázavy a patří mezí nejstarší šlechtické hrady na našem území. Raně gotickou podobu hradu lze spatřit v samotném jádru stavby spolu s později dostavěným obranným systémém.

Jaký zvolit vrtulník

Pronájem vrtulníku

Lákají vás nezapomenutelné zážitky a nevíte si rady, jaký vrtulník vybrat pro svůj vyhlídkový let?