Tipy na romantické destinace

Písčité pláže, drinky na lehátku, kilometry v nohou, drsná příroda, nebo jen pomalé procházky malebnými uličkami? Hledáte inspiraci? S nášimi tipy si můžete vybrat ty pravé romantické destinace v Evropě, ale i mnohém dál. 

Bruggy

BRUGGY V BELGII

Bruggy aneb Benátky severu vybízejí k plavbám po městských kanálech a romantickým procházkám malebnými uličkami. Architektura města si dochovala středověký ráz s velkým množstvím gotických staveb. Bruggy jsou považovány za jedno z nejromantičtějších míst vůbec a zároveň za nejkrásnější město Belgie. Tak co? Už se tam vidíte?

Isle of skye

ISLE OF SKYE VE SKOTSKU

Skye je nejsevernějším skotským ostrovem v souostroví Vnitřní Hebridy a je známý působivými přírodními scenériemi. Když máte štěstí, můžete spatřit delfíny, velryby, orly či červené jeleny. Místo je ideální pro dlouhé pěší tůry přírodou. Za návštěvu stojí bezesporu palírna whisky nebo výlet lodí na přilehlé ostrůvky.

Hallstatt

HALLSTATT V RAKOUSKU

Městečko Hallstatt najdete v rakouské oblasti zvané Solná komora. Obdivovat můžete krásy Hallstattského jezera a panoramu pohoří Dachstein. Čas můžete strávit procházkou malebnými uličkami nebo navštevou působivé vyhlídky tyčící se nad Hallstattem. Navšťivte také nejstarší solný důl na světě, kde se sůl začala těžit již před sedmi tisíci lety.

Maledivy

MALEDIVY

Maledivy jsou ostrovním státem nacházejícím se v Indickém oceánu na jihu Asie. Skládají se z téměř 1200 ostrovů. Zaujmou vás průzračně čistou vodou, bohatým mořským světěm a bílými písčitými plážemi. Obdivujte pestrý podmořský svět, užívejte si vodních sportů nebo klidného a ničím nerušeného odpočinku. Navštívit můžete také rušné hlavní město Male, ve kterém vás neminé autentická místní atmosféra.

Kauai

KAUAI NA HAVAJI

Ostrov Kauai sopečného původu je čtvrtým největším ostrovem havajského souostroví. Uchvátí vás nádherné přírodní scenérie, které můžete zblízka objevovat díky rozsáhlým trekovým stezkám. Kauai je známe také jako „Zahradní ostrov“, na kterém je pěstována například cukrová třtina či ananasy. Na ostrově se nachází nejdeštivější místo na světě v podobě hory Waialeale, na které spadne největší roční úhrn srážek.

Cinque Terre

CINQUE TERRE V ITÁLII

Kouzelné Cinque Terre najdete mezi ligurským přístavem zvaným La Spezia a plážovým letoviskem Levanto. Jedná se o pět vesnic, které jsou terasovitě postaveny mezi strmými skálami. V rybářské vesničce Riomaggiore si nenechte ujít tzv. Stezku milenců, která vás úchvátí romantickými výhledy. Využijte plavbu lodí a navštivte tak jednoduše všechny vesničky.


Cestujte po zemi, po vodě, ale klidně i letadlem. Z jakých letadel si můžete vybrat pro své cesty?