Skupinové lety umíme zařídit

Při naší práci se setkáváme s různými zajímavými požadavky, které rádi plníme ke spokojenosti klientů. Nedávno jsme realizovali skupinový let hokejovému týmu, který během tří dní odehrál dva zápasy vee Švýcarsku a Finsku. Přečtěte si naši reportáž o zajištění a samotném průběhu letů.

Přípravy nikdy nepodceňujeme

Několik měsíců před termínem prvního letu 7. 9. 2018 jsme začali dle požadavků všechno řešit. Jaké letadlo bude nejvhodnější pro přepravu hokejistů HC '05 Banská Bystrica, s realizačním týmem včetně objemných zavazadel s hokejkami? Jak nejlépe naplánovat přelety napříč Evropou a stihnou dva zápasy ve městech tisíce kilometrů od sebe?

Vytipovali jsme ověřeného dopravce, s nímž dlouhodobě spolupracujeme a nabídli letadlo Bombardier CRJ200, které je přepraví z letiště Sliač do italského Bergama a finského Jyväskylä. Ačkoliv se první zápas hrál v Luganu, vybrali jsme pro přistání letiště v Bergamu, s ohledem na velikost letadla, příznivejší letištní poplatky.

charterový let

Náš tip

Tento typ letadla nabízí standardní konfiguraci pro 50 cestujích se zavazadly, objednat jej lze také jako privátní letoun v konfiguraci pro 14-18 osob s označením Bombardier Challenger 850.

Výhodou skupinových letů je to, že není třeba hlásit dopředu seznam cestujících, stačí jej sdělit pouhé 2 dny před odletem. I v tomto případě při cestování hokejového týmu jsme tak mohli řešit změny pouhou noc před odletem.

Kdy se má letět? Určení času letů záviselo na časech tréninků a zápasů týmu a tak jsme je důkladně naplánovali, aby byly přesuny maximálně efektivní a vyšly vstříc požadavkům týmu. Podle nich jsme rovněž zajistili catering na palubě, aby se hráči cítili co nejvíce pohodlně.

Charterový let

Vše máme pod kontrolou

Před příchodem týmu s organizačním týmem jsme dohlédli na nakládku zavazadel a rovněž jsme nechali zkontrolovat palubní vstupenky s aktuálním seznamem cestujích. Toto patří mezi výhody skupinových letů, cestující ušetří spoustu času a mohou přijít rovnou na bezpečnostní kontrolu a nastupovat do letadla směr Bergamo. Mimochodem, hráče na schodech uvítala kapitánka, což také přispělo k pohodové atmosféře během letu s délkou 1,5 hodiny.

Navíc, po celou dobu letu byl na palubě náš kolega tzv. flight rider, který byl připraven s čímkoliv pomoci. Druhý pak na zemi kontroloval letové plány a vše, co je nezbytné ohledně letu. Takový servis pro klienty je u nás samozřejmostí.

charterový let

Z letadla do autobusu a zpět

Nočnímu letu z Bergama do finského Jyvaskyla předcházelo individuální odbavení týmu a současná nakládka zavazadel. Osobně jsme opět dohlédli na to, aby vše šlo, jak má. Ani ve Finsku jsme se na letišti po příletu zbytečně nezdržovali, díky dohodě s letištěm na nás čekal přistavený autobus u letadla a tak mohli hráči jen přesednout a počkat na přeložení zavazadel.

Po odehraném zápase bylo v plánu se opět přesunout na letiště a odletět zpět na Sliač na Slovensku. Kapitánku našeho letadla jsme cestou ze stadionu informovali přes SMS o přesném čase příjezdu na letiště, aby mohla upravit čas odletu. Autobus nám opět zastavil těsně u letadla, takové pohodlí se u běžného komerčního letu určitě nedá zažít.

Rychlé odbavení a překládka zavazadel zabrala jen 30 minut a tak jsme odletěli dokonce v předstihu s náskokem 30 min. V noci se každá minuta počítá a tak jsme byli všichni rádi, že jsme po 2,5 hodinách letu dosedli na runway Sliač ve 01:30 hodin a mohli pokračovat domů s pocitem dobře odvedené práce a plní nejen hokejových zážitků.

Rezervujte si skupinový let