Objevte lyžařský ráj v Alpách a na Kavkaze letadlem.

Stovky kilometrů sjezdovek, desítky lanovek, luxusní aprés-ski bary a okouzlující panoramata. Lyžování v Alpách je zážitek od začátku do konce. Pokud o něm uvažujete, ale odrazuje Vás dlouhé cestování, řešením jsou charterové lety na soukromých letadlech. Na svahu můžete být doslova za pár minut. Stačí si vybrat oblíbené středisko a termín.

Ani slabá zima a mizerní sněhové podmínky u nás doma Vás nemusí odradit. Na ledovcích a ve vysokých polohách si vždy zalyžujete, kolik můžete. O zajištění příjemného a ekonomického letu se rádi postaráme. Prokonzultujeme s Vámi výběr vhodného letadla, letišť, odkud se bude vzlétat a kam se bude přilétat, případně i doplňkové transfery z letiště do hotelu nebo přímo na sjezdovku a zpět k letadlu.

Střediska, která stojí za to

Znáte nejoblíbenější lyžařské destinace? Každá země pod Alpami má své nej. V Itálii jsou to určitě proslulé Dolomity. Tvoří je 12 velkých středisek s 1.250 km sjezdovek. Zde si skvěle zalyžují začátečníci, rodiny s dětmi, ale i nároční lyžaři.

Perlami Francie jsou střediska Val d'Isère a Les 3 Vallées. Mezi nejluxusnější lyžařské rezorty světa patří Chamonix nedaleko Mont Blancu (4.808 m.n.m.). Na tamních svazích pod nejvyšší horou západní a střední Evropy není nouze o setkání s hvězdami světového šoubyznisu. Podobné je to ve švýcarských střediscích Zermatt a St. Moritz. Špičkové lyžařské zázemí je samozřejmostí také v Německu, Rakousku a Slovinsku.

Nejnavštěvovanější alpská střediska:

  • Dolomity, Itálie – 1.250 km sjezdovek, 480 lanovek, 750 km od Prahy
  • Val di Sole, Itálie – 380 km sjezdovek, 150 lanovek, 750 km od Prahy
  • Chamonix, Francie – 150 km sjezdovek, 48 lanovek, 1.000 km od Prahy
  • Les 3 Vallées, Francie – 600 km sjezdovek, 174 lanovek, 1.160 km od Prahy
  • Val d´Isére, Francie – 300 km sjezdovek, 89 lanovek, 1.200 km od Prahy
  • Davos, Švýcarsko – 310 km sjezdovek, 89 lanovek, 680 km od Prahy
  • Zermatt, Švýcarsko – 200 km sjezdovek, 35 lanovek, 880 km od Prahy
  • St. Moritz, Švýcarsko – 343 km sjezdovek, 53 lanovek, 670 km od Prahy
Soukromé letadlo

Lyžování na otočku

Pokud kvůli pracovním povinnostem můžete lyžovat jen jeden nebo dva dny, let soukromým letadlem je pro Vás praktickou a komfortní volbou. Na oblíbený, nebo naopak, ještě neprozkoumaný svah můžete jít klidně i na otočku. Díky vlastnímu letadlu to elegantně stihnete. Nasnídáte se doma, pak zaletíte na letiště nedaleko lyžařského svahu, k lanovce Vás dopraví limuzína, pak celý den lyžujete a večer se vrátíte zpět domů. Zní to jednoduše, a jednoduché to taky je.

S rodinou, přáteli nebo kolegy

Do soukromého letadla můžete s sebou vzít celou rodinu. Dokonce i čtyřnohé domácí mazlíčky. Podle toho, kolik pasažérů bude na palubě, Vám poradíme a pomůžeme s výběrem optimálního letadla. Pro menší skupiny je ideální náš čtyřmístný light jet Embraer Phenom 100, který má dostatečně velký zavazadlový prostor i pro lyžařskou výbavu.

Zážitek z exkluzivní alpské lyžovačky si můžete dopřát i s kolegy, obchodními partnery nebo věrnými klienty. Takovéto dobrodružství mimo kanceláře a byznysu jistě velice ocení. Pro větší skupinky lyžařů jsou vhodnější středně velká letadla - midsize jety - nebo turbovrtulové letadla - turboprops. Například extravagantní stroj Piaggio Avanti P180 odveze 7 cestujících a elegantní Beechcraft King Air 350 má dokonce až 9 sedadel.

lyžování

Teambuilding na svahu

Z pořádné lyžby může být skvělý teambuilding. Kvalitní lyžařská střediska jsou i v bližších lokalitách v Rakousku, v Německu a ve Slovinsku. Pro přepravu větší skupiny lyžařů jsou ideální velkokapacitní vrtulová letadla, které mají nejpříznivější cenu za letovou hodinu.

Některá letadla z naší nabídky:

  • Embraer Phenom 100 – 4 osoby
  • Cessna Citation CJ2 – 6 osob
  • Hawker 900XP – 8 osob
  • Fairchild Metro – 19 osob
  • Embraer 120 – 30 osob
  • Saab 340 – 33 osob
  • ATR 42 – 48 osob
  • ATR 72 – 68 osob
  • Fokker 100 – 109 osob
  • Boeing 737-800 – 189 osob

* Některé typy letadel mají dostatečný zavazadlový prostor pro vlastní lyžařskou výbavu, u jiných je nezbytné půjčit si lyže a příslušenství přímo v lyžařském středisku. Klienty o tom předem informujeme.

Nejen Alpy, také Kavkaz je in

Hitem posledních let se stává lyžování na Kavkazu. Nejvíce se rozvíjejí lyžařská střediska v Gruzii. Malebná pohoří Malý a Velký Kavkaz s nejvyšším štítem Elbrusem (5.642 m.n.m.) nabízejí luxusní podmínky zejména pro milovníky snowboardingu a freeridu. Nové, moderní lanovky, kvalitní ubytovací služby, příznivé ceny, nevídaná pohostinnost a sáhodlouhé svahy jsou opravdu velkým lákadlem. Zde se vyplatí jít na více dní. Do Gruzie již nejsou nezbytná víza, ale třeba mít platný cestovní pas.

Lyžařská střediska v Gruzii

  • Bakuriani – 17 km sjezdovek, dlouhé freeride zóny, sezóna od prosince do března
  • Gudauri – 60 km sjezdovek, ideální pro heliskiing, sezóna od prosince do dubna
  • Goderdzi – 8 km sjezdovek, dlouhé freeride zóny, sezóna od prosince do dubna
  • Tetnuldi – 25 km sjezdovek, vhodné rovněž pro rodiny, sezóna od prosince do března

Heliboarding a heliskiing

Pokud jste milovníky adrenalinového lyžování, určitě nevynechejte heliboarding nebo heliskiing. Zážitek z jízdy ve freeridových zónách je nepopsatelný. Ve vybraných střediscích, kde je možné vyvážet klienty vrtulníky přímo na svahy, víme takovou službu zprostředkovat. Když se do čerstvého prašanu spustíte a podepíšete jako první, ovládne vás pocit skutečných králů sjezdovek.

Rezervujte si privátní nebo skupinový let