EBACE 2022

Ani letos jsme si nenechali ujít EBACE 2022 (The 2022 European Business Aviation Convention & Exhibition) v Ženevě. Pro ty, kteří čtete o této události poprvé, jedná se o významnou Evropskou konferenci a veletrh obchodního letectví. Letošní událost byla svým zaměřením na budoucnost považována za jednu z nejvíce transformačních a nejdůležitějších v tomto odvětví. Konala se 23. - 25. května na ženevském letišti a v konferenčním centru Palexpo. Pořádaly ji společně EBAA (European Business Aviation Association) a NBAA (National Business Aviation Association). Nechali jsme se pohltit atmosférou, prohlédli si nové modely soukromých letadel zevnitř i zvenku, potkali se s obchodními partnery, poslechli si řadu zajímavých přednášek, v rámci úspory času si dopřáli přepravu private jetem a hlavně si odvezli spoustu inspirace do další práce. Pojďte se přenést na místo prostřednictvím našich fotek. 

Na EBACE bylo vystaveno 47 letadel a mezi nimi i netrpělivě očekávaná nová letadla: Global 8000 společnosti Bombardier, Gulfstream G700, Dassault Falcon 6X a Tecnam P2012. O inovace nebyla na výstavní ploše nouze. Byla zde představena a oznámena řada nových produktů. K vidění bylo také hned několik oslnivých elektrických letadel i letadel pro pokročilou leteckou mobilitu (AAM).

Na úvodním summitu EBACE Business Aviation Sustainability Summit byly představeny převratné technologie a obchodní modely, které odvětví vyvíjí pro dosažení svého cíle uhlíkové neutrality do roku 2050. Udržitelnost byla zohledněna také novým zeleným závazkem vystavovatelů EBACE a prvním programem kompenzace emisí uhlíku, který sponzorovaly společnosti Rolls-Royce a 4AIR. 

Cestu zpět do Prahy jsme si užili ve velkém stylu a proletěli se private jetem. Využili jsme prázdný let, tzv. empty leg, který je nabízen za výhodnější cenu, než klasický soukromý let na míru. Zažijte to i vy. Svůj let se slevou až 70 % si můžete vybrat z naší pravidelně aktualizované nabídky empty legs