5 tipů na letní dovolenou v Evropě

Léto je v plném proudu a stále přemýšlíte jestli a kam se vydáte na dovolenou? Začněte jí letos netradičně na palubě soukromého letadla, které budete mít jen pro sebe. Připravíme pro vás let na míru, ať už bude kamkoliv. Nechte se inspirovat našimi tipy

TOSKÁNSKO

Už jste se prošli po hlavním městě Toskánska, Florencii? Pokud ne, musíte to napravit, protože právě Florencie je kolébkou renesance a najdete zde slavnou sochu Davida od Michelangela, proslulý most Ponte Vecchio, nebo muzeum slavné módní značky Gucci. Toskánsko patří k místům, kde tradice pěstování vína sahá až do 13. století, proto si zde můžete vychutnat proslulé toskánské víno za západu slunce. Daří se zde také olivovníkům a můžete si tak odvést domů skvělý suvenýr v podobě panenského olivového oleje. Milovníky koupání a krásných pláží zaujme největší z toskánských ostrovů Elba obklopený Tyrhénským mořem.


CHORVATSKO

Chorvatsko je bezpochyb oblíbenou destinací a má to své důvody! Pokud jste fanoušci plážové dovolené, přijdte si na své, stejně tak jako milovníci kultury, přírody a vodních sportů. Možná vás překvapí, že v Chorvatsku najdete přes 1 000 ostrovů a ostrůvků, malebné romantické pláže a rozlehlé národní parky. Vynechat nesmíte proslulý národní park Plitvická jezera, Paklenica, nebo Krka. Průzračné Jaderské moře je jako stvořené pro vodní sporty a projížďky lodí. Za povšimnutí stojí také bohatá chorvatská kultura a historické uličky měst. Projít si můžete nejstarší chorvatské město Šibenik, nebo okouzlující Dubrovnik. Kdy vyrazíte?


ŘECKO

Chcete si připadat jako bohové? Zaleťte si do Řecka! Ti odvážnější mohou být bohům ještě blíže a zdolat bájnou horu Olymp tyčící se nad Soluňským zálivem. Pokud vás nezaujme tyrkysově modré moře, svěží gastronomie a řecké víno, tak zcela jistě bohatá kultura. Starověké hlavní město Athény potěší každého fanouška historie, který nesmí vynechat návštěvu posvátného pahorku Akrpole s popoluárním chrámem Pantheon. V Řecku najdete jedny z nejkrásnějších ostrovů Evropy, a že si můžete vybírat! Zavítat můžete například na největší řecký ostrov Kréta, zelený Korfu, posvátný Délos, luxusní Mykonos, malebný Zakynthos nebo populární Santorini se slavným městečkem Oia.


ŠVÝCARSKO

Pokud hledáte aktivní dovolenou, Švýcarsko je perfektním místem pro celou řadu outdoorových aktivit a sportů. Populární městečko Zermatt, které leží pod dominantou Alp Matterhornem je skvělým místem pro rodinnou turistiku či jízdu na kole v horách. Milovníky sportů a koupání nadchnou proslulá švýcarská jezera. Naším tipem jsou jezera Bachalp, Seealp a Schwarzsee. Za návštěvu stojí také údolí Laterbrunnen, které patří mezi nejkrásnější místa Švýcarska a nesmíme také zapomenout na další skvost, Aletschský údolní ledovec.


ANDALUSIE

Slyšeli jste už o Andalusii? Sevilla, Granada, Malága, Cordoba nebo Cádiz jsou místa, která nesmíte minout. Poznejte maurské památky, odpočiňte si na slunečném pobřeží Costa del Sol, oddejte se kouzlu flamenca, vychutnejte sklenku originálního vína sherry, nebo zatajte dech při pohledu na býčí zápasy. Andalusie překvapí i milovníky golfu svými rozsáhlými a sluncem zalitými hřišti. Pokud jste fanoušci horské turistiky, nenechte si ujít mohutné pohoří Sierra Nevada, které je největší v celém kontinentálním Španělsku.


Zaujala vás některá z destinací, nebo vás zajímají další možnosti privátního létání? Dejte nám vědět skrze kontaktní formulář a zašlete nám nezávaznou poptávku. Kontaktujeme vás co nejdříve zpět.