10 nejlepších golfových hřišť v České republice

Je jedno, jestli jste ostřílený golfista nebo s golfem teprve začínáte. Připravili jsme pro vás tipy na nejlepší golfová hřiště po celé České republice, na kterých je radost trávit čas a hraní vám půjde úplně samo.

Albatross Golf Resort

Golfové hřiště je skvěle dostupné z Prahy a blízkého okolí, kdy se za
30 minut dostanete z centra města do zelené oázy. Právě na tomto 18-ti jamkovém hřišti se odehrávají ty největší turnaje. Pokud s golfem začínáte, může se vám hodit tip na golfovou akademii, která je určená jak jednotlivcům, tak skupinám. Potěší vás také zázemí v podobě klubovny, konferenčních prostor, restaurace a obchodu s golfovým vybavením. Členům resortu se nabízí i varianta rezervace konkrétního času v předstihu on-line. Golfový resort je možné využít též jako zázemí pro obchodní jednání nebo teambuildingy. 

Albatross Golf Resort

Golf Resort Karlovy Vary

Golf Resort Karlovy Vary

Toto 18- ti jamkové golfové hřiště je jedním z nejstarších jak u nás, tak ve střední Evropě a najdete ho 5 km od samotného centra Karlových Varů. Když budete mít štěstí, uvidíte v jeho areálu ohrožené sysla obecného, který se zde vyskytuje a stal se zároveň maskotem. Hřiště je oblíbeným místem pro pořádání evropských turnajů, ale i klubových klání. Kromě toho se zde pořádají různé společenské akce a atraktivní prostor můžete využít i jako firma. Pokud chcete zůstat přes noc, ubytovat se můžete v luxusním apartmá, které je součástí golfové klubovny. O catering se pak postará věhlasný Grandhotel Pupp. Kromě toho můžete využít služeb restaurace s VIP salónkem nebo se občerstvit rovnou na hřišti v baru. Po tréninku na vás čeká relaxační centrum, kterému nesmíte říct ne.


Panorama Golf Resort Kácov

Cesta z Prahy na toto mistrovské hřiště s 27 jamkami zabere zhruba 35 minut. Pokud si budete chtít od golfu trochu odpočinout, můžete si zahrát tenis na kurtech, plážový volejbal nebo využít multifunkční hřiště. Resort nabízí také ubytování v luxusních a komfortních pokojích v prostorách klubovny, ale i v nedalekých bungalovech. Určitě oceníte také restauraci s moderní českou gastronomií. Zároveň se jedná o ideální místo pro firemní akce, večírky, rodinné oslavy, výročí nebo svatby. Na své si přijdou i děti, pro které jsou připraveny speciální golfové tréninky, ale i dětské letní kempy.

Panorama Golf Resort Kácov

Loreta Golf Club Pyšely

Loreta Golf Club Pyšely

Golfové hřiště je citlivě zasazené do posázavské členité krajiny a nachází se 25 km od Prahy. Můžete se těšit na 18 mistrovských golfových jamek, driving range a rozsáhlou oblast pro tzv. short game. V zázemí pak najdete klubovnu s restaurací, klubovými prostory, obchodem, šatnami, caddy místností, spa a ubytováním. Hotel je umístěn v podkroví klubové budovy a poskytuje výhledy na golfové hřiště a dostatek klidu. Pokud s golfem začínáte, oceníte golfovou akademii a vaše ratolesti dětské tréninkové lekce, pobytové soustředění nebo příměstský kemp.


Prosper Golf Resort Čeladná

Uprostřed zalesněných svahů v samotném nitru Beskyd najdete tento golfový resort, který patří mezi největší ve střední Evropě. Pyšní se dvěma
18-ti jamkovými hřišti
a samozřejmostí je klubovna s komfortním zázemím. Najdete zde také obchod se vším potřebným pro golf, společensko-konferenční halu, restauraci a moderní jízdárnu. Jednotlivci i skupiny mohou využít tréninky golfu. Pro děti jsou pořádány letní golfové kempy. Pokud chcete zůstat déle než den, oceníte pobytové balíčky a wellness služby, které přijdou vhod po náročném dni. Kromě golfu si můžete vypůjčit elektrokola a vyrazit na projížďku do okolí. Areál je také vhodný pro pořádání firemních akcí a svateb.

Prosper Golf Resort Čeladná

Ypsilon Golf Liberec

Toto 18-ti jamkové golfové hřiště v je umístěno do krásné přírody podhůří Jizerských hor. Název klubu Golf Club Ypsilon symbolizuje jeho geografickou polohu na pomezí tří států: České republiky, Německa a Polska. Nabídne vám hru na profesionálním hřišti, ale také rozsáhlé tréninkové plochy a moderní klubovnu s restaurací, kde nechybí ani terasa s výhledem na hřiště a panoramata Jizerských hor. Pro děti jsou pravidelně pořádány golfové akademie. Pokud se rozhodnete zůstat déle, můžete využít golfových pobytových balíčků a ubytovat se v netradičních houseboatech na vodě, které se nacházejí mezi jamkami. Možná oceníte i masáže přímo v areálu hřiště. Místo je také ideální pro teambuildingové akce, konference, školení či obchodní jednání. Stejně tak pro svatby nebo důležitá výročí.


Golf Resort Kaskáda Brno

Golfový resort se nachází nedaleko Brna a nabízí nejen 27 jamkové mistrovské hřiště. Začátečníci ocení služby golfové akademie, která je největší na Moravě a nabízí výuku všem věkovým kategoriím. Pokud se chcete zdržet o něco déle, můžete se ubytovat v bezbariérových bungalovech a zpříjemnit si odpočinek ve wellness centru. Pobyt a hru vám zpříjemní také restaurace a lobby bar, kde je možné v letních měsících posedět na terase s krásným výhledem. Kromě toho areál disponuje bohatými kongresovými prostory, které zahrnují konferenční sál, menší salónky, kongresovou restauraci, bar, 2 bowlingové dráhy a golfový simulátor. 

Golf Resort Kaskáda

Golf Club Hluboká nad Vltavou

Zámecký Resort Hluboká

Golfové hřiště se rozprostírá v historickém zámeckém parku pod zámkem Hluboká. Zahrnuje 27 jamek a rozsáhlý driving range. Čeká na vás velké množství vodních kanálů, jezírek, biotopů a písečných bunkerů. Využít můžete golfových kurzů pro začátečníky a na své si přijdou i děti. Kromě toho hřiště organizuje golfové akademie pro jednotlivce i skupiny. Pokud vám golf na jeden den nestačí, k dispozici jsou golfové balíčky, které zahrnují vyjma golfu ubytovaní v jednom z nedalekých hotelů. Chuťové buňky potěšíte v golfové restauraci, která je charakteristická španělskou kuchyní, ale na své si přijdou milovníci i mezinárodní a české kuchyně. Na venkovní terase pak probíhají tematické gastronomické večery, večírky s živou hudbou, společně s autentickým argentinským grilováním. Prostory golfu je možné využít také pro obchodní jednání, teambuildingy nebo svatby.


Golf Resort Karlštejn

Resort patří k nejvíce navštěvovaným areálům v České republice a pyšní se 27 jamkami s jedinečným výhledem na středověký Karlštejn. Zalesněná kopcovitá oáza se nachází jen 40 minut jízdy z Prahy. V areálu najdete vzrostlé stromy, hlubokou rokli, vodní nádrže a množství pískových překážek, které zpestřují hru. Využít můžete služeb golfové akademie vhodných pro jednotlivce, skupiny i firmy. K načerpání sil láka restaurace, ve které vaří z čerstvých surovin od místních dodavatelů. V resortu najdete také ruční myčku aut, kde se specializují na revoluční mytí bez vody.

Golf Resort Karlštejn

Royal Golf Club Mariánské Lázně

Royal Golf Club Mariánské Lázně

18-ti jamkové golfové hřiště je nejstarší na našem území a bylo založeno anglickým králem Edwardem VII., který se stal prvním zakládajícím členem klubu. Nabízí hru nejen zkušeným hráčům, ale i začátečníkům a negolfistům. Zvláště pro hráče bez zelené karty je krátké hřiště Pitch & Putt jedinečnou možností zahrát si golf. Pro všechny je pak hra na tomto malém hřišti vhodným doplňkem tréninku. V době hlavní sezóny je k dispozici prostorný Driving Range včetně krytých odpališť, v jehož blízkosti najdete akademii. Mimo sezónu je k dispozici Indoor golf hala. V těsné blízkosti hřiště se nachází veřejné Chip & Putt hřiště dostupné všem zájemcům o golf. Kromě klubovny tu najdete také restauraci, kavárnu  bar a VIP salónek. Prostory můžete také využít pro své firemní večírky, semináře, obchodní jednání nebo různá školení.


Hraní golfu je ideální cesta k aktivnímu odpočinku, ke kterému je navíc v České republice nespočet příležitostí. Vzdálenost mezi těmito příležitostmi – skvěle vybavenými golfovými hřišti – se dá navíc razantně zkrátit letem některým z našich vrtulníků.