Repatriační lety Flyhome

Svět se za poslední měsíce změnil a s ním i my, tak trochu. Primárně se zaměřujeme na komplexní zajištění soukromých letů na základě požadavků klientů, ať už se jedná o jednotlivce, nebo firmy. Jsme schopni zajistit pro klienty malé privátní letadlo pro 4 osoby, ale také letadlo pro 150 cestujících, ve kterém mohou firmy stylově zahájit například cestu na konferenci, nebo, jako tomu bylo v posledních týdnech nejčastěji, využít jej mohou také cestující na neodkladný návrat domů. Letadla nevlastníme, ale o to větší možnosti máme a jsme schopni zajistit vhodné letadlo kdekoliv na světě za předem stanovených podmínek. Náš tým už asi znáte a pokud ne, tak s většinou se můžete seznámit tady.

Jak jsme začali s repatriačními lety

Spolu se šířením koronaviru nastalo mnoho změn jako kdyby mávnutím kouzelného proutku. Ať už šlo o uzavřené hranice jednotlivých států, zákaz cestovat, nebo tisíce zrušených letů. Některá omezení nastala ze dne na den a mnoho lidí po celém světě zůstalo uvězněných v cizích zemích, odkud byly velmi omezené, nebo žádné možnosti dostat se zpět domů.

Rychle jsme zareagovali a rozhodli se pomoci. Věděli jsme, že ne každý si může dovolit zaplatit soukromý let, který startuje na několika tisících euro, proto bylo naším cílem propojit dohromady co nejvíce cestujících z jedné destinace a přepravit je zpět domů. Vznikl tak projekt Flyhome, díky kterému se mohli cestující podílet na zaplacení nákladů na letadlo, které jsme pro ně zajistili. Pro náš malý tým to byla o to větší výzva, kterou jsme přijali a s obrovským nasazením pracovali NONSTOP, každý ze svého domova. Za velkým zájmem stojí sociální sítě, sílá komunity lidí a neméně důležitá podpora letišť, ambasád, ministerstev a dalších, díky kterým se nám společně podařilo projekt pomoci odstartovat. 

Veškerou agendu spojenou s prodejem míst v letadle jsme zpracovávali manuálně až doby, kdy jsme navázali spolupráci s izraelskou společností Aero CRS. Opřeni o jejich možnosti a zkušenosti jsme ve velmi krátkém čase vytvořili online rezervační systém šitý na míru tohoto nestandardního projektu. V systému si tak mohli cestující pohodlně a v aktuálním čase zakoupit svou letenku na daný repatriační let. Díky tomuto řešení jsme mohli urychlit fungování procesů a zpříjemnit proces nákupu a informovanost cestujících.

Jak náš rezervační systém vypadá se můžete podívat TADY.
Více o naší bleskové spolupráci se společností Aero CRS se též dočtete ZDE.


Realizované lety

Od začátku spuštění projektu Flyhome jsme obdrželi několik tisíc žádostí od jednotlivců po celém světě, kteří se chtěli vrátit zpět domů. Ovšem ne všem jsme mohli pomoci, ať už se jednalo o malé skupinky lidí rozmístěné od sebe v příliš vzdálených destinacích, neustále se měnící legislativní omezení, nebo naše interní kapacity. Nezáleželo také jen na nás a na zájmu veřejnosti, protože všechny naše lety musely získat povolení příslušných autorit a musel nám být udělen speciální statut humanitárních letů.

Od března se i přes značná omezení podařilo úspěšně zrealizovat 9 letů mezi Slovenskem a Velkou Británií, kde studuje či pracuje celá řada slovenských občanů. Velká část z nich uvízla ve Velké Británii na návštěvě u rodiny či přátel, část z nich přišla kvůli koronakrizi o práci, nebo naopak se potřebovali zpět do práce vrátit. V obou směrech mezi Bratislavou a Londýnem jsme přepravili stovky cestujících, ať už šlo o slovenské, nebo britské občany.

Nezůstali jsme však jen na území Evropy a v součinnosti s ostatními zeměmi jsme zorganizovali repatriační let mezi americkým Washingtonem a Bratislavou. V tomto letu do Bratislavy přiletěli také občané Česka, Slovinska a Maďarska, kteří byli dále přepraveni do svých zemí. Díky navázání spolupráce s německou společností Result Group jsme se mohli podílet na dalších 2 letech z Panamy a 1 z kolumbijské Bogoty. Všechny 3 lety směřovaly na frankfurtské letiště v Německu a pro velký zájem byly kompletně vyprodané.

Seznam uskutečněných letů

Londýn - Bratislava
20. 3. 2020
24. 3. 2020
5. 4. 2020
11. 5. 2020
25. 5. 2020

Bratislava - Londýn
24. 3. 2020
5. 4. 2020
11. 5. 2020
25. 5. 2020

Washington - Bratislava
26. 3. 2020

Bogota - Frankfurt
17. 6. 2020
10.7.2021

Panama - Frankfurt
26. 5. 2020
17. 6. 2020
10.7.2021


Reference cestujících

Velmi si vážíme všech našich cestujících, kteří si pro svou cestu zpět domů vybrali právě nás a o to více těch, kteří si našli čas vzkázat nám pár milých vět. Nedalo nám to, a tak si některé z referencí cestujících můžete přečíst níže.


Zajímavá čísla

Celkový počet realizovaných letů: 15

Celkový počet letových hodin: 70

Celkový počet přepravených cestujících: 2 115

Celkový počet přepravených dětí (0 – 12 let): 151

Celkový počet přepravených domácích mazlíčků: 28


Napsali o nás

Zmínky o nás a o námi organizovaných letech se objevily v celé řadě médií, ať už online, nebo offline. Vybrali jsme několik článků, kde se dozvíte víc.